2011. szeptember 20., kedd

Igazi érték :) (Nemcsak nőknek...)

Mindig is foglalkoztatott a téma, hogyan válhatok olyan "derék asszonnyá", amiről a Biblia is ír. Ki ne szeretne az lenni? :) Minden lány törekszik arra, hogy különleges és szép legyen, de úgy jó, ha nem csak kívül, de belül is. Elsősorban magunknak, Istennek, és majd a jövendőbelinknek is...
Legtöbbször mindent elkövetünk azért, hogy ép testben ép legyen a lelkünk is, mert így érezzük jól magunkat. Megvesszük a legújabb, legtrendibb színekben pompázó ruhadarabokat, járunk kozmetikushoz, manikűröshöz, fodrászhoz, kondizunk, koplalunk stb. ...tucat pénzt fordítunk erre a projektre (már ha van:p) ...mindezt azért, hogy ráleljünk arra a képre, ami szeretnénk, ha visszamosolyogna ránk, ha tükörbe nézünk.

Sokszor nagyon téves úton járunk ezen a területen. Azért bátorkodok erről írni, mert nekem is egyik gyenge pontom. Kérdés az, hogy mi okból teszik ezt a nők? Miért hozunk ennyi áldozatot? Miért helyezzük előbbre ezt, mint más dolgokat? És a férfiak miért kezelnek úgy bennünket (talán emiatt is), mint akiket nem lehet ki-/megismerni?

A válasz elég összetett, nem mondom, hogy olyan egyszerű megfogalmazni, hát még megérteni...De ne adjuk fel már az elején :)
Sok minden motiválhat változásra egy nőt, és mint vallom is, a motiváció, ha elég erős, akkor csodákra képes. Minden esetre olyan reményt táplál, akkora hitet ad, hogy egyszerűen a nő erősebb, és szilárdabb lesz, mint valaha, mindennél biztosabb abba, hogy amit kitűzött maga elé célul, azt el is éri.
Szóval okok...
-önbizalom hiány, kisebbrendűség érzés...Főleg amiatt alakul ki, ha soha semmilyen, vagy legalábbis nagyon kevés pozitív visszajelzést kapunk. Rengeteg nőnek ezért vannak gátlásai. Nem érzi magát szépnek, hiszen soha senki nem mondja neki. Ezért lesz magába zárkózott, csendes, nem barátkozik, kerüli a nyilvánosságot, és mindent eltakar, amilye csak van :P Így megfosztja magát, és másokat is attól, hogy megismerjék, hogy kijöjjön belőle az a csodaszép nő, aki benne van. Ezért kerül órákba a ruha vásárlás, öltözködés, mert bármit vesz fel nem jó, így a tökéleteset kicsit tovább kell keresni. Hányszor jártam én is így...a szekrényből minden kikerült, de a végén még sem indultam el oda, ahová akartam, vagy legalábbis nem a legjobb hangulatban.

Kedves önbizalom hiányban szenvedő nők! Úgy adok most tanácsot, mint aki egy cipőben jár veletek. Ne csináljuk ezt magunkkal! Így csak kínlódás minden nap, minden közösségben való megjelenés, felszólalás stb. És nem csak nekünk, a körülöttünk élőknek is, akiknek folyton istápolni kell minket. Tegyünk azért, hogy ez megváltozzon, mert megváltozhat és hej,de jól tud esni, ha látjuk az eredményességet :) Szép lassan el kell kezdeni ott, ahol a legkényesebb, a leggátlásosabbak vagyunk. A gyengeségeink így tudnak erősségekké válni. Őrizzük meg a mosolyt az arcunkon, soha ne felejtsünk el mosolyogni :) Egy kedves arc mindig magabiztosságot kölcsönöz és megszépít :) Írjuk fel azokat a dolgokat, amikért hálásak vagyunk, legyen az testi vagy lelki tulajdonságunk, és most senki ne mondja, hogy neki nincs olyan...mert olyan nincs! Írjuk fel azokat is, amiket akadályoknak vélünk abban, hogy az áhított cél megvalósuljon, és kerüljük azokat! Ne holnaptól kezdjük el, hanem mától, a holnapból sose lesz semmi! Ha ma nem gondolod úgy, akkor holnap se fogod.
Gondolom nincs olyan nő a világon, aki ne olvasott volna el tucatnyi fogyókúráról szóló cikket. Ezekkel azért vigyázni kell! Ne sodorjuk magunkat veszélybe, és ne essünk túlzásokba. Legyünk mértékletesek, az Ige is ezt mondja. Ápoljuk a Szent Lélek templomát. Csináljuk azt, amit szeretünk. Ússzunk, fussunk, sétáljunk, táncoljunk, vagy épp járjunk el tornázni...leljük ebbe örömünket.:)Ne legyünk gyengék, álljunk ellen a kísértésnek! És ne mardosson az önvád, ha "bűnbe" estünk. Ne üljünk állandóan otthon! Mozduljunk ki, amikor csak lehet. Szeressük a szabadtéri programokat, ahol együtt a család és a barátok. Legyünk közösség ápolók. Attól, hogy elbújunk a világ elől nem lesz jobb, sőt, csak rosszabb. Vigyázzunk arra, hogy ne váljunk nevetség tárgyává. Nem biztos, hogy ami a szomszédnak jól áll, az nekem is. Legyen helyes önképünk, ne áltassuk magunkat. Minden ízlésre, méretre, mindenféle színben találunk magunkhoz valót, ha keresünk. Ha úgy gondoljuk, hogy egyedül ez nem megy, akkor egy olyan baráttal, barátnővel menjünk el vásárolni, akinek lehetőleg van ízlése és nagyon őszinte!

Talán ennyit a külsőségekről, hiszen ezekről szól minden. A divat diktátorok, a fitness edzők ebből gazdagodnak meg...De ne felejtsük el, hogy a nő értékét sokkal inkább a lelki szépsége, a kisugárzása, a hite, a viselkedése, a kedvessége adja, ez teszi bájossá, kiegyensúlyozottá.

Ezekre is legalább annyit kell fordítani, így lesz egyenlő a mérleg. De ha a lélek felé billen el inkább, az sosem jelent problémát! :)

Ne legyen bálványunk a külsőnk. Ne engedjük meg, hogy az Ördög ezzel túlságosan leterheljen minket, és semmi időnk ne maradjon Istenre, családra, barátokra. Ennek ellenére a világ nem fog megállni, míg megvárja, hogy mi készen legyünk. Együtt kell ezt csinálni minden más feladatunkkal együtt, kezdve a házimunkától, a munkahelyi teendőkkel, az iskolában, az egyetemen, bárhol. Ne feledjük el, hogy a zúgolódás, az elégedetlenség bűn, és legalább annyira, mint a mértéktelenség!

Készítsük magunkat lelkiekben is, hogy nőkhöz méltóan a szeretetben, a kedvességben, a figyelmességben, az önfeláldozásban elől járjunk!

Ádámnak szüksége volt egy Évára, nem volt neki jó egyedül. Segítőtársra van szüksége ma is minden Ádámnak, és Évának. És egy nőnek elég sok terhet kell cipelni anélkül is, mint sem, hogy megakadjon a külsőségekben, saját magán. Ezzel kicsit sem lebecsülve a férfiak dolgát, szerepét, hiszen mi tagadás, mi se boldogulunk nélkülük. :)

Törekedjünk arra, hogy a maximálisat nyújtsuk, amennyi tőlünk csak telik, legyünk házasok, vagy épp házasság előtt állók. Mert nincs is jobb egy odaadó nőnél:) Gondolom, ezzel a férfiak is egyetértenek. :) Így kérlek titeket, legyetek olyan kedvesek, és ne bántsatok minket emiatt. (Akinek nem inge, az most örüljön :) ). Legfőképpen nektek akarunk kedveskedni, szépülni. Ennek tudatában értékeljétek minden apró lépésünket, és fejezzétek is ki, ha változásokat láttok ezen a területen. Nekünk ez nagyon fontos. Mert boldog az a férfi, aki szereti az ő feleségét, mert önmagát szereti.:) És ez vonatkozik a lánytestvérekre és édesanyára is. Mindenképp jól jártok :)

Kedves nők, lányok! Szépüljünk! :) Kezdve attól, hogy megszokjuk a tudatot, hogy mi a király leányainak hívatunk, tudatosítva azt, hogy minden amit Ő alkotott, az kifogástalan és jó, Ő nem ejt hibát, szóval ne is csorbítsuk el a művét. Jöjjenek elő a szív elrejtett kincsei, "hódítsunk" ezzel. :)

Igyekezzünk arra, hogy tőle kérjünk ebben is tanácsot, és kérjünk bocsánatot, ha szomorúságot okoztunk ezzel az elégedetlenkedéssel a mi Atyánknak, és ne felejtsünk el Neki is szépülni. Ahová Ő nem menne, amit Ő nem tenne, azt ne kövessük. Hadd gyönyörködjön bennünk, teremtményeiben!Hiszen Ő olyan értékesnek, olyan szépnek teremtett minket!
Próbáljunk meg az Ő szemüvegén keresztül nézni magunkra! Az övé sokkal tisztább!

2 megjegyzés:

  1. hogy fer beled ennyi minden?[jo gondolatok];alig birlak kovetni;)
    orulok neked, a blogodnak....

    VálaszTörlés
  2. Én is örülök neki nagyon :) igyekszem kreatív lenni, és a régi örök zöld témákat kicsit megújítani...meg igazából, ami foglalkoztat, abból kibeszélhetetlen gondolatok születnek...

    VálaszTörlés